Nieuwjaar
Door: veronicawaleson
Blijf op de hoogte en volg Veronica
01 Januari 2012 | Nederland, Amsterdam
Bij terugkomst in Nederland ben ik twee kilo zwaarder, maar wat nog erger is: Karaoke fan. We hebben de longen uit ons lijf gezongen, wat een plezier hadden we. Het is 2012 en voelt als een magisch jaar. Ik heb er zin in en hoop dat jullie allemaal met me mee doen om er een fantastisch jaar van te maken. Voor Bram en Merel in de eerste plaats, voor mijn familie, de nieuw verworven en de altijd al onvoorwaardelijk bestaande, voor alle verloren en aanstaande liefdes, voor vrienden en vriendinnen een gelukkig nieuwjaar!
Het varken aan het spit, dat we gisteren na twaalven opgediend hebben gekregen, zal 2012 niet meemaken. Daar eten ze nog een week van, dacht ik. Bij het ontbijt vanmorgen gingen de laatste restjes knapperige huid naar binnen. Ik heb me er maar niet aan gewaagd. Ik houd niet van eten dat je met een geroosterde kop aankijkt. Ik heb me redelijk aan het ontbijt kunnen onttrekken. Een mango en een stuk overgebleven chocolade taart. Tevreden over mijn ontsnapping ging ik buiten een boek lezen. Een uurtje later echter werd ik van de veranda geplukt. Lisa had speciaal voor mij een lunch bereid omdat ik niet had ontbeten. Ik kon niet weigeren.
Op nieuwjaarsavond worden rode kleren gedragen. Ik leende een jurk van Johanna. Rond middernacht begon iedereen al toeterend op de veranda te springen. Men gelooft dat je er in het nieuwe jaar van gaat groeien. Daarna rinkel je met dertien muntjes in je hand, twaalf voor elke maand en een dertiende voor voorspoed. Voordat je het huis weer betreedt, nadat je vuurwerk hebt afgeschoten, worden handen vol snoep in de kamer gegooid. Over de snoep loop je naar de tafel, waarop het varken ligt en ook vis en dertien verschillende fruitsoorten. De cassave pudding mag niet ontbreken. Het is een kleverige hap, die garant staat voor familiebinding. Mij kan niets meer gebeuren in 2012.
Het hotel is alles wat ik me er van heb voorgesteld. Een hoekkamer waarin ik heen en weer kan lopen. Een minibar, dikke witte handdoeken. Gemakkelijke stoelen rond een tafel waaraan ik kan werken. Op de tafel ligt de menukaart van het restaurant. Er worden lichte maaltijden in beloofd. Het hoofd in de spiegel houdt het midden tussen de bejaarde Shirley Temple en Anneketanneke toverheks. Ik ben van plan lekker lang te douchen en te slapen. Gisternacht ben ik wakker gehouden door krolse katten. Buiten regent het pijpenstelen.
01 Januari 2012 - 11:04
Gelukkig Nieuwjaar -
02 Januari 2012 - 12:55
Hans Peter:
Lieve Veronica,
Gelukkig nieuw jaar! Als je terug bent gaan we samen wat zingen. Dat is veel leuker dan schrijven. -
02 Januari 2012 - 16:26
Franciska:
Dank je voor je verhalen Veronica! Elk verhaal voelt als een cadeautje. Voor jou ook een magnifiek 2012. Daarvoor heb je de basis al helemaal gelegd!
lieve groet Franciska -
04 Januari 2012 - 03:12
Walter:
Vanuit een zonnig en bloedig warm Zuid-Afrika wensen we jullie een geweldig mooi en gezond 2012! XX