Tricycle - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Veronica Waleson - WaarBenJij.nu Tricycle - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Veronica Waleson - WaarBenJij.nu

Tricycle

Door: veronicawaleson

Blijf op de hoogte en volg Veronica

25 December 2011 | Nederland, Amsterdam

Het nemen van de tricycle had nogal wat voeten in de aarde. Ik bleef er naast staan en vroeg de berijder of hij mij naar Robinsons zou kunnen brengen. 'How much?' vroeg hij mij. Daar had ik niet op gerekend. Bij het zien van mijn twijfel gingen ze er van door. Op dit punt wist ik niet meer of het wel een goed idee was om deze dag alleen door te brengen. Wat heeft mij eigenlijk bezield om met kerst ver weg van alles wat mij bekend en geliefd is door te brengen? In een cafeetje bestel ik gedesillusioneerd een cola. Vandaag voel ik mij te kwetsbaar om een stad te veroveren. Ik bel Johanna en vraag haar wat de gemiddelde prijs is voor de rit van het hotel naar Robinsons. Tien peso's, zegt ze. Ze wil Butch bellen om mij door hem te laten vervoeren. Dat is mijn eer te na. Ik drink mijn cola op, loop naar buiten, stap met bravoure in de eerste de beste tricycle en zeg pas als ik zit waar ik naar toe wil. De stralende tandeloze lach als ik niet tien maar vijftien peso's geef, maakt mijn dag weer goed en in het hyper moderne winkelcentrum kom ik tot rust. Ik slenter er een tijdje rond en koop er brownies voor de familie.Morgen ga ik bij hen kerst vieren en zo neem ik toch nog een beetje traditie van thuis mee. Ik maak namelijk elk jaar stapels brownies waaraan iedereen zich helemaal misselijk eet. Ben benieuwd of deze net zo lekker zijn. Op de terugweg tref ik een berijder die ontevreden is met vijftien peso's. Ik stap uit zonder om te kijken. De stad is enorm gaan stinken en bedelaars beginnen nu zelfs aan mij te trekken. Ik vlucht het hotel in. De stad heeft gewonnen.

Hoewel, vanavond laten zich de eerste tekenen van overgave zien. Ik eet in een volkomen leeg restaurant en kijk samen met de obers naar de film Avatar. De ober die mij bedient vraagt mijn naam en noemt de zijne. Ik bestel een biertje bij Angelo en als hij mij deze brengt, fluistert hij mij verlegen in 'you are beautifull'. Is dat nou niet aardig op kerstavond? Een stad onderwerpt zich aan je zodra je het stratenplan hebt ingeprent, het vervoer begrijpt en de bewoners leert kennen. Voor de avond valt, weet ik een naam en morgen kan ik bij het passeren van het restaurant zeggen 'goedemorgen Angelo'. Het is een begin.

• 25 December 2011 - 10:19

Paul:

De stad moet je niet veroveren, de stad moet je vriend worden. Gaat je lukken. Vrolijk kerstfeest,

• 25 December 2011 - 11:59

KdB:

Wel wat lonely allemaal. Toch is het altijd weer ergens goed voor, ook al is het maar voor jezelf. Verder weg (vluchten) kan immers nauwelijks meer! Ik ben ook alleen, maar het schaadt me niet omdat ik wel op eigen en dus bekend terrein vertoef en ik de keuze heb om bij dierbaren langs te gaan. En dat voelt eigenlijk ook wel prima. Tja, en dat ligt voor jou wat lastiger op dit moment ondanks dat het je eigen keus was op in dit jaargetijde te gaan? Maar je klinkt niet desperaat en je hebt de kracht en de creativiteit om er wat van te blijven maken. Als je terug bent zul je smeken om weer daar heen te mogen dus geniet nu maar. Hier geen witte kerst, maar 12 graden en een grijze vochtige lucht. Vanmorgen de grote ronde gewandeld (11,5 kilometer) in straf tempo. (Bijna) niemand gezien en het was echt weer heerlijk. Een prachtige kokkert van een roofvogel zat in zijn boom, staarde mij aan en bleef zitten. Uniek. We leren elkaar kennen. Vanmiddag met en naar vrienden en een ieder maakt een klein gerecht.
    Ik maak voor het eerst een Vitello Tornato. Dat is een gerecht dat de zeldzame combi kent van vis en vlees. Dat is er niet veel en ik ken enkel Paëlla als ander voorbeeld. Er worden bij elke gerecht verschillende maar bij passende wijnen geserveerd. Maar het is bovenal altijd heel gezellig. Dat dien jij anders in te vullen, maar ik begrijp dat jij vandaag ook de familie opzoekt. Morgen nog een dag vrij en dan moet ik weer werken. Heb jij daar wel eens aan gedacht? Daar hoor ik je niet over? Zo zie je maar, ook hier wordt echt wel geleden ten gevolge van the way of life.
    Veel Plezant straks en al de overige momenten en een dikke Kerstkus (alleen) voor jou.